Hordeloopster Sarah Missinne heeft besloten om een punt achter haar carrière te zetten. Dat nieuws maakte de 25-jarige atlete zelf bekend via Instagram. Missinne gold als een absoluut toptalent op de hoge horden. Op het WK voor junioren in 2014 schopte ze het tot in de finale. Haar zesde plaats op dat WK was internationaal gezien het hoogtepunt van haar carrière. De afgelopen jaren was de atlete telkens te vinden op BK-podia. 

Sarah Missinne heeft een moeilijke knoop doorgehakt. Op haar 25ste houdt ze haar topsportbestaan voor bekeken. Een weloverwogen keuze van de atlete die afgelopen zomer nog tweede werd op het BK AC indoor én outdoor. “Een paar weken geleden nam ik een moeilijke, emotionele beslissing in mijn leven. Ik heb afscheid genomen van de allermooiste sport: atletiek. Ik zeg mijn lieftallige horden vaarwel, maar neem mooie momenten met mij mee. Samen met mijn team en coach beleefde ik een onvergetelijke tijd. Verder zijn er talloze prachtige personen die ik wil bedanken voor hun steun tijdens mijn carrière. Ik sluit dit hoofdstuk af, maar het heeft mij gevormd tot wie ik vandaag ben. Bedankt iedereen”, aldus Missinne.

De atlete van KAAG sluit haar carrière zowel op de hoge horden in zaal als in openlucht af als zesde performer aller tijden. Internationaal gezien beleefde Missinne haar hoogtepunt in de juniorencategorie door een zesde plaats te behalen op het WK voor junioren in het Amerikaanse Eugene. In de seniorencategorie werd het telkens net niet voor Missinne, die telkens net boven limieten voor EK’s en WK’s bleef. De afgelopen jaren verzamelde ze geregeld medailles op BK’s. In 2014 behaalde ze in zaal een nationale titel, gevolgd door vier zilveren plakken. Outdoor stond ze eerder dit jaar nog op het podium als vice-Belgisch kampioene na Anne Zagré.