Met nog één week te gaan tot zijn debuut op de marathon is Mo Farah in absolute topvorm. Dat zeg Neil Black, sportief directeur van British Athletics. Op 13 april neemt Farah het op tegen een absoluut topveld op de marathon van Londen. 

Black verbleef een week in het trainingskamp in Iten (Kenia) waar Farah zijn marathondebuut voorbereidt. “De sfeer in het kamp was 100% positief en Alberto Salazar (Farahs coach nvdr) was bijzonder opgetogen over volgende week”, aldus Black. “Met de huidige progressie op training, wijst alles in de richting van absolute topvorm voor volgende week.”

Na de recente halve marathon van New York zag het er echter even wat benarder uit. Farah werd er verdienstelijk tweede (na een tuimeling halfweg), maar stortte na de finish volledig in. “Hoewel de exacte oorzaak daarvoor nog niet geweten is, is er absoluut geen reden voor verdere bezorgheid”, zegt Black. “Farah werkt met een gerust gemoed naar volgende week toe.”