Olympisch hinkstapspringkampioen Christian Taylor is zijn seizoen op een alternatieve manier begonnen. En hoe! De 23-jarige Amerikaan liep amper 45″37 op de baanronde, een topprestatie.

De Florida Relays meeting in het Amerikaanse Gainesville stond even stil toen Christian Taylor als tweede over de meet ging op de 400m. Zijn chrono bleef steken op 45″37. Op zich een bijzonder lovenswaardige prestatie – een vijfde tijd dit seizoen en ook vorig jaar waren amper 36 specialisten sneller – maar vooral als springkampioen doen hem dat bijzonder weinigen na.

Om even verder te kaderen: het is van 2008 geleden dat een Belg, buiten de tweeling Borlée, sneller liep dan Taylor zijn 45″37. Het Belgisch record, met 44″43 op naam van Jonathan Borlée, blijft wel nog even buiten schot. Verrassend genoeg liep Taylor al eens sneller. In april 2009 snelde de man naar 45″34.

Taylor werd Olympisch kampioen hinkstapspringen op de Spelen in Londen, na een jaar daarvoor al wereldkampioen geworden te zijn. Op dat WK in Daegu zette hij meteen ook zijn persoonlijke beste van 17m96 neer. Op het laatste WK, in Moskou, bleef de Amerikaan, woonachtig in Engeland, steken op een vierde stek. Misschien toch nadenken over die switch naar de 400m?