Bashir Abdi doet op de 44ste AG Memorial Van Damme samen met zijn trainingspartner Mo Farah een gooi naar het werelduurrecord. De trainingsgenoten moeten daarvoor 21,285 kilometer afleggen op één uur tijd. Het ER, in handen van Jos Hermens, is met 20,944 kilometer uiteraard ook een doel. Daarnaast kan Abdi ook een gooi doen naar het BR van Gaston Roelants, die in 1972 goed was voor 20,784 kilometer.

Bashir Abdi is één van de weinige atleten die, naast het indoorseizoen, de kans kreeg om te knallen. De Belgische recordhouder op de marathon stelde in Tokio allerminst teleur met een tweede plaats en een stevige verbetering van zijn eigen BR naar 2u04:49. Daarna was er door het coronavirus geen specifieke voorbereiding op wedstrijden, waardoor Abdi de geboorte van zijn tweede kindje van dichtbij kon meemaken.

Na afloop van de persconferentie van de AG Memorial Van Damme polsten we bij de specialist op de marathon naar wat hij verwacht op 4 september tijdens die bijzondere uitdaging in Brussel. Die babbel kan u hieronder bekijken.