Bashir Abdi heeft in het Oost-Afrikaanse Djibouti zijn olympisch jaar geopend. Abdi liep een halve marathon, die hij samen met zijn trainingsmakker Mo Farah organiseerde. Farah toonde zich in een slotkilometer een fractie sneller in temperaturen van om en bij de 25 graden met een vochtigheid van meer dan 80%. Farah finishte na 1u03:07, vier seconden later gevolgd door Abdi. 

Bashir Abdi is degelijk aan zijn olympisch jaar 2021 begonnen. In een speciale halve marathon doorheen de straten in het Afrikaanse land Djibouti maakte onze landgenoot een soort van uitgebreide gezondheidswandeling van in het gezelschap van trainingsmakker en bezieler van de wedstrijd, Mo Farah. Het duo genoot duidelijk van de wedstrijd in een land waar er van het coronavirus geen sprake is. De vele toeschouwers hadden het naar hun zin met de komst van de meervoudige olympische kampioen op de piste, die komende zomer op de 10.000m de strijd wil aangaan met Joshua Cheptegei en Jacob Kiplimo.

In de slotfase voltrok zich gelijkaardig scenario tussen Farah en Abdi zoals de uurloop op de Memorial Van Damme begin september. In de allerlaatste kilometer toonde Farah zich de snelste. De Brit finishte in 1u03:07, op de voet gevolgd door Abdi in 1u03:11. Het PR van beide heren bleef uiteraard overeind. Thomas De Bock en Dorian Boulvin werden uitgenodigd door ‘prins’ Abdi in Djibouti, maar maakten van de gelegenheid geen gebruik om een snelle tijd neer te zetten. De Bock finishte na 1u08:45, Boulvin stapte net zoals afgelopen zondag op het Bk veldlopen uit. De broeierige omstandigheden speelden hen ongetwijfeld parten, omdat de temperatuur er zo’n 25 graden bedroeg met een vochtigheidsgraad van maar liefst 80%.