Zelfs in coronatijden kan meeting director van de AG Memorial Van Damme, Cédric Van Branteghem, terugblikken op een recordavond in het Koning Boudewijnstadion. Van Branteghem zag vrijdag vier wereldrecords sneuvelen tijdens de Memorial. De keuze voor de dubbele uurloop pakte bijzonder goed uit dankzij twee beklijvende duels tussen Sifan Hassan en Brigid Kosgei enerzijds en Bashir Abdi en Mo Farah anderzijds. Op de KBC Nacht nam de meeting director de tijd voor een korte babbel over die buitengewone vrijdagavond.

“Het is een avond om nooit te vergeten en hij zal ook nooit vergeten worden. Laten we hopen dat het ook de eerste en enige editie is waarbij we geen 45.000 fantastische fans in het stadion mochten verwelkomen, anderzijds hadden we wel vier wereldrecords. Het was een magische avond en je voelde die magie in de lucht hangen, zelfs zonder de fans. Een hoogtepunt kiezen is heel moeilijk kiezen natuurlijk”, begint de voormalige Belgische recordhouder op de baanronde. Hieronder kan u het interview met Van Branteghem bekijken.