Yohan Blake kan niet wachten tot het seizoen aanvat. De Jamaicaanse spurtbom komt terug uit een jaarlange blessure.

Blake, in 2011 nog wereldkampioen op de 100m, mistte afgelopen zomer door een hardnekkige blessure aan het dijbeen. Een verlenging van zijn wereldtitel zat er dan ook niet in. Voor 2014 ziet het er beter uit voor de Jamaicaan. Blake kijkt naar verluidt vooral uit naar de IAAF World Relays, voor de eerste maal georganiseerd in mei dit jaar, in de Bahamas. “Ik wil er vooral terug zin krijgen in competitie op het hoogste niveau”, klonk Blake zelf. “Er zijn de laatste tijd heel wat sterke landgenoten bijgekomen en die moeten we toch wat weerwerk zien te bieden.”

Blake maakte twee weken geleden zijn comeback en won meteen. Hij klokte toen 20″49 op de 200m. “Ik voel me goed”, zei Blake na zijn optreden. “Maar ik heb nog veel werk te doen om helemaal fit te worden.