Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Jeroen D’Hoedt (OEH) is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De ex-Europees Kampioen bij de juniores mannen kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Ik ben vrij vroeg gestopt met mijn zomerseizoen aangezien ik echt op was. Als je het zomerseizoen start met een kleine basis kan je niet verwachten dat je na het seizoen wél een basis zal hebben. De vakantie die volgde deed echt wel deugd en was dan ook broodnodig!
De voorbereiding zelf verliep met ups en downs. De zuivere duurtrainingen zijn echt niets voor mij en net hier was enorm veel werk aan. En door een blessure – die ik gistren opliep tijdens de training – zal ik jammergenoeg niet starten op de CC-Relays…

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Geen Relays voor mij dus, maar hopelijk raak ik tijdig fit voor Mol. Fngers crossed! Voor de rest werk ik tot & met Brussel alle CrossCups af om daarna de balans op te maken. In het tweede deel van de winter zal alles wat ik doe in functie staan van een goeie zomer en vooral dan richting het EK in Zurich.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* De hoofdambitie is & blijft ook nu om een zorgeloze winter af te werken want de voorbije jaren waren echt een hel om zo nagelbijtend langs de kant toe te kijken. Spijtig genoeg is het kwaad ondertussen al geschied, maar om de rest van het seizoen niet te hypothikeren gaan we nu even geen risico’s nemen.
Doel blijft evenwel een selectie voor het EK Cross. Uiteraard moet ik daar eerst wel geraken en daarna spreek ik me wel uit over eventuele ambities in Belgrado. Ik ben ook zeer nieuwsgierig wat de waardeverhoudingen zullen zijn, want er zijn toch enkele jongens bijgekomen en relatief weinig weggevallen.

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* Zelf schat ik me nog niet meteen bij de topfavorieten, dat zijn eerder mijn collega’s bij Atletiek Vlaanderen. Een prono is echt wel moeilijk omdat er veel kan gebeuren tijdens zo’n lange winter, zie maar naar mijn voorval van gistren. In principe zou er niemand mogen tippen aan Bashir Abdi gezien zijn 27.43 op de 10.000m van afgelopen zomer. Koen Naert pakte vorige winter de dubbel en zal heel gemotiveerd zijn om dat dit jaar te herhalen.
Top3 buiten mezelf: 1) Bashir Abdi; 2) Koen Naert; 3) Lander Tijtgat;
Ik heb voor mezelf een plaats voor ogen en iedereen weet wel wat die plaats is!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Zonder twijfel Isaac Kimeli (OEH). Hij had heel goeie zomer en is zeer snel op het einde!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* Ik eindigde enkele jaren geleden eens als tweede op enkele punten van de eindoverwinning maar kan hier natuurlijk niet op blijven teren. Ik heb vooral clubgenoten genomen en enkele mensen die ik persoonlijk ken. Hopelijk stellen ze me niet teleur!

De MegaSpike-ploeg “Miermoetdanizijn” van Jeroen bestaat uit:
>> Mannen: Jeroen D’Hoedt (OEH – 21m), Isaac Kimeli (OEH – 17m), Tarik Moukrime (RFCL – 7m), Simon Debognies (OEH – 3m) & Laurens Schockaert (OEH – 2m)
>> Vrouwen: Zenobie Vangansbeke (ACME – 19m), Imana Truyers (AVT – 14m), Hanna Vandenbussche (MACW – 11m), Sofie Piocavet (AVLO – 3m) & Els Talloen (DCLA – 1m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.