Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Mats Lunders (LYRA) is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De CrossCup-eindwinaar bij de beloften mannen 2011-12,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* De voorbereiding op het veldloopseizoen verliep goed & zonder kwaaltjes. Ik heb vlot kunnen trainen en ook reeds een paar voorbereidingswedstrijden gelopen.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* De CrossCup lange cross sowieso tot in januari, daarna staat de planning nog niet vast.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Proberen met regelmaat te lopen en vooral wedstrijd per wedstrijd bekijken!

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* De top bij de CrossCup is zeer breed geworden. Er zal dus op quasi alle crossen gestreden moten worden voor elke plaats & elk punt. Bij de mannen verwacht ik vooral D’Hoedt, Hannes, Naert & Bashir. Daarnaast moeten zeker ook Basemans, Hendrikx, De Vulder, Van Koolwijk, El Hachimi & Ruell in de gaten gehouden worden. En hopelijk is Stijn Garain snel weer de oude, dan tekent gewoonweg iedereen present.
Bij de vrouwen zullen Dejaeghere en Belete sterk presteren, maar ook Vangansbeke, Van Accom & Truyers zullen zich tevens mengen in de voorste gelederen.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* De revelaties bij de mannen: Isaac Kimeli & Wim De Cort, bij de vrouwen Imana Truyers.

Dit interview kadert in een samenwerking met MegaSpike: meer info ivm deze veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.