Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Koen Naert (EA) is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De Belgisch Kampioen Veldlopen Lange Cross 2013 bij de mannen, kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* We hebben een heel rustige voorbereiding achter de rug eigenlijk. Na het PK aflossingen de rust ingezet waardoor we begin september al opnieuw voorzichtig met de opbouw konden starten. Die opbouw is bijzonder vlot verlopen, we zijn dus klaar om op niveau het seizoen aan te vatten.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Tot nieuwjaar is mijn planning 100% zeker. Via de Relays in Gent, Mol, Roeselare, Belgrado en Brussel zou ik de jaarwisseling moeten bereiken met een goed gevoel. Na nieuwjaar zien we wel wat de rest brengt. Voorlopig staat enkel de CrossCup op het programma!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Vorig jaar overtreffen zou heel erg straf zijn! Al wil ik er dit jaar wel bij zijn op het EK Veldlopen in Belgrado!

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* Tegenstand genoeg! Het belooft een mooie CrossCup te worden. Ik denk dat iedereen die CrossCup wil binnenhalen, dus namen liggen voor de hand. Jonge mannen als Kimeli en Casteele zullen hun start bij de mannen ook wel niet missen denk ik. En Tijtgat – die komt niet veel voor in de prono’s – zal er staan hoor! Net zoals Jeroen D’Hoedt de Jerre van weleer is en Kim Ruell die in uitstekende handen is bij Pieter Desmet.
Top 3: 1) Naert; 2) Tijtgat; 3) Abdi;

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Dames: ongetwijfeld Louise Carton;
* Heren: buiten het feit dat Kimeli te duur is voor een revelatie, ga ik voor Stijn Baeten.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* Niets! We zijn allemaal op de wereld gezet om ons te amuseren!

De MegaSpike-ploeg “De Zwarten Armada” van Koen bestaat uit:
>> Mannen: Koen Naert (EA – 21m), Wesley De Kerpel (ROBA – 14m), Lukas Van Assche (VAC – 11m), Bert Van der Hoeven (EA – 2m) & Ruben Kenis (ADD – 1m)
>> Vrouwen: Veerle Dejaeghere (AVR – 23m), Imana Truyers (AVT – 14m), Louise Carton (HCO – 8m), Ellen Van Leeuwen (RCG – 5m) & Adeline Urbain (OEH – 1m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.