Jeroen D’hoedt hangt zijn spikes aan de wilgen. De lange afstandsloper sukkelde de afgelopen jaren met blessures en haalde geen topniveau meer. D’hoedt hakte daardoor de moeilijke knoop door om een punt te zetten achter zijn bestaan als profatleet. D’hoedt won als junior het EK veldlopen, was meermaals Belgisch kampioen in het veldlopen én haalde de Olympische Spelen van Rio. 

In 2009 kwam Jeroen D’hoedt als een komeet de Belgische atletiekwereld binnen dankzij een Europese juniorentitel in het veldlopen. Nog geen twee jaar later mocht D’hoedt al de eindzege in de CrossCup bij de senioren op zak steken. Ook in 2014 won de intussen 32-jarige atleet de CrossCup, mede dankzij een waanzinnig duel tegen Bashir Abdi op het BK veldlopen in Wachtebeke.

D’hoedt combineerde het veldlopen met diverse afstanden op de piste met als uitschieters 3’36″02 op 1500m en 8’30″03 op de 3.000m steeple. In 2016 maakte hij zijn olympische droom waar op die 3.000m steeple in Rio. Na die Spelen wilde het niet vlotten voor de atleet die de afgelopen jaren de kleuren van CABW verdedigde.

D’hoedt liet zich nog een aantal keer gelden op de korte cross in de CrossCup, maar op de piste volgden geen nieuwe exploten. “Ik had graag afscheid genomen op een groot kampioenschap, maar de laatste jaren waren lastig, met een lichaam dat moeite had om op het hoogste niveau te presteren.”

“Toch ben ik enorm trots op wat ik allemaal bereikt heb. Ik ben heel blij waar de sport mij overal ter wereld heeft gebracht. En geen zorgen, de sport zal altijd deel blijven uitmaken van mijn leven”, aldus de ex-atleet die een fervent fietser is en ook geregeld op een tennisveld te vinden is.

1 REACTIE

  1. Succes in je post-running carrière, Jeroen!

    En bedankt voor alles wat je voor de sport betekend hebt!

    Paul DZ.

Reacties zijn gesloten.