Kevin Borlée heeft op het BK indoor het EK-minimum voor Glasgow gelopen. Op de dubbele baanronde kwam hij na 46″69 over de finish. Voor het Europees kampioenschap indoor wordt 46″73 gevraagd.

Na de spannende 400m bij de vrouwen werd ook wel iets bij de mannen verwacht. Julien Watrin ging alvast zeer voortvarend van start, maar net voor het ingaan van de laatste ronde kwam Kevin Borlée hem voorbij gesneld. Die trok vervolgens door en kwam uit op 46″69. Daarmee wint hij de wedstrijd, mag hij zich Belgisch indoorkampioen noemen én plaatst hij zich voor het EK in Glasgow. Of Kevin Borlée daar effectief individueel zal deelnemen staat nog niet vast. Die beslissing zou normaal voor één van de komende dagen zijn. Met zijn seizoensbeste staat hij momenteel op de veertiende plaats op de Europese jaarlijst.

Met deze chrono kwam hij ook in de buurt van zijn persoonlijk record (46″41) die hij vorig jaar heeft neergezet. Deze race was ook belangrijk met het oog op de aflossingen voor het EK indoor. Julien Watrin maakte na Kevin Borlée de beste indruk door als tweede te finishen in 47″21. Dylan Borlée werd derde in 47″68. Niet onbelangrijk is ook de vierde plaats van Asamti Badji in 47″84, zeker nu Robin Vanderbemden zou afzeggen voor de Belgian Tornados wegens een blessure.