Claire Orcel heeft het publiek weer reden tot juichen gegeven. Zij sprong zopas over 1m90 en vervoegt zo de selectie voor Glasgow. Hiervoor werd exact 1m90 gevraagd.

Claire Orcel kwam deze winter nog niet zoveel in actie. Eind vorige maand kwam ze wel al tot een degelijke 1m84 in het Franse Nantes. Vandaag ging het een pak hoger. De hoogspringster vatte de competitie aan op 1m71, wat een opwarmertje was voor haar. 1m74 sloeg ze over, maar nadien werkte ze alle hoogtes af. Door enkele foutpogingen had Orcel al redelijk wat sprongen in de benen alvorens de lat op 1m90 werd gelegd. De vermoeidheid bleek nog mee te vallen want in haar derde poging zweefde ze nipt over de lat. De ontlading was enorm bij de atlete van Forestoise die zich na het EK outdoor in Berlijn, waar ze geblesseerd de strijd moest staken, mag opmaken voor haar tweede Europese kampioenschap bij de senioren.

Orcel was nog lang niet uitgeblust na haar gelukte poging op 1m90 en liet de lat op 1m94 leggen. De focus leek weg waardoor deze hoogte er niet meer uitkwam. Met 1m90 prijkt Orcel momenteel op de 22ste plek op de Europese ranglijst.