Kevin en Jonathan Borlée hebben het afgelopen weekend hun zomercampagne afgetrapt in Gainesville, Florida. Tijdens de Tom Jones Memorial snelde Kevin naar een degelijke 21″29 op de 200m. Met 46″48 op de 400m kon ook Jonathan niet geheel ontevreden zijn. Hun jongere broer Dylan stond aanvankelijk ook aangemeld voor een 200m, maar gaf door ziekte verstek.

In de Verenigde Staten draait het outdoorseizoen al op volle toeren en daar maakten KevinJonathan en Dylan Borlée graag gebruik van. De broers, die in maart al een trainingsstage in Tenerife afwerkten, zouden tijdens de Tom Jones Memorial een eerste keer de benen testen.

Kevin en Dylan kozen aanvankelijk allebei voor de halve baanronde. Dylan zou door ziekte echter nooit aan de startlijn verschijnen. De kapitein van de Belgian Tornados was wel op de afspraak en snelde met lichte tegenwind naar de derde plaats in de B-reeks. Met 21″29 bleef hij een halve seconde boven zijn persoonlijk record dat ondertussen al sinds 2011 op de tabellen staat. De winst op de 200m ging naar niemand minder dan Noah Lyles. De wereldkampioen op deze afstand liep met -1.2m/s naar een snelle 20″16. Lyles liep later ook nog naar 9″95 op de 100m.

Kevin Borlée – Foto: Peter Wagemans

Jonathan liet het kortere werk links liggen en waagde zich meteen aan een 400m. De nationale recordhouder liep in fraai gezelschap naar een degelijke opener van 46″48. Hij werd daarmee vijfde in zijn reeks. De snelste man was Jereem Richards, de wereldindoorkampioen. Richards liep in de eerste reeks naar 44″68.

Normaal stond er voor de broers ook nog een 4x400m op het programma. De Borlées zouden daarvoor aanvankelijk het gezelschap krijgen van de Bahamaanse atleet Alonzo Russell, maar hij haakte af.