Cynthia Bolingo heeft voor een stunt gezorgd hier op het BK indoor. Zij toonde zich veruit als sterkste in de finale van de 400 meter en snelde dankzij een stevige eindsprint naar 52″70. Hiermee duikt ze ruim onder het BR dat voordien 53″13 bedroeg. Ook de EK-limiet voor Glasgow van 52″84 moest eraan geloven.

De spanning in de call room was te snijden net voor de start van de 400 meter. Met vier Belgian Cheetahs op de startlijst beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De ogen waren voornamelijk gericht op Camille Laus die vorige week tijdens de IFAM al bijzonder dicht bij dat Belgisch record kwam. Het was Bolingo die als een speer uit de startblokken schoot en meteen Laus onder druk zette. Laus bewaarde haar kalmte en stelde snel orde op zaken. Zij kon zo als eerste de tweede ronde aanvangen. Voor de tweede plaats kwam er licht duw- en trekwerk bij kijken. Hanne Claes wilde graag in dat spoor van Laus meegaan, maar ook Bolingo had daar haar zinnen opgezet. Het was die tweede die het uiteindelijk haalde waardoor Claes naar de tweede baan werd verwezen. In de laatste 100 meter leek iedereen op de tanden te moeten bijten, enkel Bolingo leek nog lang niet moegestreden. Als een duivel uit een doosje schoot zij naar voor en ging ze op en over Laus. Zij finishte zo in een hele knappe 52″70 en loopt zo het 35 jaar oude Belgisch record van Regine Berg uit de boeken. De limiet voor Glasgow is zo ook binnen. Momenteel prijkt Bolingo op de twaalfde plek op de Europese jaarranglijst.

Laus klokte nog wel een knappe 53″22 waarmee ze tweede werd. Cheetah Margo Van Puyvelde kwam nooit echt in het stuk voor maar mag wel als derde mee het podium op dankzij haar 54″68. Claes werd even later gediskwalificeerd.