Voor de opstelling van de Belgian Tornados is het nog veel te vroeg, maar één ding weten we wel al: Kevin Borlée zal op het WK in Boedapest geen deel uitmaken van de ploeg. De kapitein sukkelt met een blessure aan het linkerhielbeen en zet meteen een punt achter zijn seizoen.

De Belgian Tornados komen pas dit weekend in actie op het WK in Boedapest. Toch krijgt het kwartet al een uppercut te verwerken. Hun vaste kapitein is niet volledig hersteld van een blessure aan het linkerhielbeen. Kevin Borlée liep deze blessure enkele weken geleden al op, maar had er goede hoop op dat hij tijdig fit zou geraken voor de 4x400m.

Vandaag werd helaas duidelijk dat er geen achtste – en laatste – WK zou komen voor Borlée. Hij ondervindt nog te veel last van zijn blessure en moet dus noodgedwongen verstek geven. Deze forfait betekent meteen ook einde seizoen voor de 35-jarige atleet.

De aflossingsploeg kan gelukkig nog rekenen op een Alexander Doom in bloedvorm. Ook Dylan Borlée en Julien Watrin hebben gisteren op het WK bewezen dat ze meer dan goed zijn en zullen dus naar alle waarschijnlijkheid in actie komen. Wie de vierde man wordt, is minder duidelijk. Coach Jacques Borlée heeft Florent MabilleRobin Vanderbemden en Jonathan Sacoor nog in de wachtkamer staan.