Noor Vidts heeft haar zevenkamp op het EK voor beloften afgesloten op een knappe vijfde plaats. Vidts bleef met 5924 exact honderd punten onder haar beste zevenkamp die ze eind mei in Götzis liet optekenen. Achteraf hadden we een korte babbel met de meerkampster die na een vierde plaats op het EK voor junioren nu een vijfde plaats bij de beloften aan haar palmares kan toevoegen.

Noor Vidts – Foto: Jeroen De Meyer

“Ik ben op de eerste dag super van start gegaan met twee seizoensbestes op de horden en het hoogspringen. Ik kon tijdens het kogelstoten en de 200m geen vuist maken. Tijdens de 200m voelde ik me futloos en die stevige wind was een extra bepalende factor. Twee uitschieters en twee lichte tegenvallers brachten me nog altijd in de buurt van mijn beste zevenkamp”, aldus onze landgenote.

“De tweede dag begon opnieuw erg goed. Ik kon mijn PR twee keer verbeteren in het verspringen. Die goede lijn kon ik in het speerwerpen helaas niet doortrekken. Het wou maar niet vlotten en achteraf speelde mijn rug op. Tijdens de 800m ondervond ik hier wel wat last van. Die vierde plaats in de eindklassering had er wel ingezeten zonder die rug, maar het blijft mijn tweede beste zevenkamp ooit, dus ik moet ergens wel tevreden zijn. De horden, het hoog en het ver waren drie mooie uitschieters. Het podium was te hoog gegrepen, want daarvoor zou ik mijn PR met nog eens vijftig punten moeten verbeteren. Ik kan echter met een goed gevoel terugblikken op de afgelopen maanden. Ik wou die 6000 punten behalen en daar ben ik in geslaagd. Nu ga ik het toch even rustig aanpakken”, besluit de meerkampster

U kan hier de eerste dag van Vidts herbeleven.

Voor de tweede dag klikt u hier.

Vidts en haar trainer Fernando Oliva – Foto: Jeroen De Meyer