Noor Vidts kan vanavond voor de eerste Belgische medaille zorgen op het EK voor beloften. Vidts stond na de eerste dag op de vierde plaats in de tussenstand. Kan de zevenkampster in de buurt van haar PR komen en op die manier met een medaille naar ons land terugkeren? U volgt het hier.

12u25 – verspringen

Vidts is uitstekend aan haar tweede dag begonnen. Haar eerste poging was met 5m82 degelijk. In haar tweede poging sprong ze met 6m10 een eind verder, tevens goed voor een PR. In haar derde en laatste poging deed ze zowaar nog beter door nog eens tien centimeter verder te springen. Dankzij haar PR van 6m20 doet ze een uitstekende zaak in de strijd om de medailles. Met 4509 punten mag ze als derde in de tussenstand aan het speerwerpen beginnen.

16u10 – speerwerpen

Geen al te goede beurt voor Vidts in het speerwerpen. Met 32m72 bleef ze ruim onder haar PR van 36m44. Ze laat hier kostbare punten liggen met het oog op de medaillestrijd. Ze zakt van de derde naar de zevende plaats in de tussenstand met alleen nog de dubbele baanronde voor de boeg. Celina Leffler, die momenteel derde staat, heeft een bonus van 220 punten op onze landgenote. Dat is een bijna onoverbrugbare voorsprong, aangezien de PR’s van beide dames op de 800m een puntenverschil van honderd punten opleveren in het voordeel van Vidts.

18u20 – 800m

Vidts ging in de afsluitende 800m op zoek naar een knappe tijd om nog enkele plaatsen goed te maken. Ze ging gedurfd van start in het spoor van de Oostenrijkse Preiner en de Britse Katie Stainton. Ze kwam na 400m goed door, maar kreeg het in de laatste 200m knap lastig. Onze landgenote finishte na 2’15″42. Dankzij die prestatie steeg ze nog naar de vijfde plaats in de eindstand met een puntentotaal van 5924, exact honderd punten minder dan haar beste zevenkamp.

De winst ging naar de Zwitserse Caroline Agnou die een nationaal record behaalde van 6330 punten. De Oostenrijkse Preiner en Duitse Leffler vervolledigden het podium met respectievelijk 6232 en 6070 punten.

Hanne Maudens ging niet meer van start in het verspringen. Daarover leest u hier meer.

U kan de eerste dag van Maudens en Vidts hier herbeleven.