Met het einde van de kwalificatieperiode in zicht hebben zowel Kevin als Jonathan Borlée zich alsnog geplaatst voor het WK in Londen. In Madrid snelde Kevin op de 400 meter richting een razendsnelle 44″79, ook Jonathan bleef met 45″09 ruim onder de vereiste 45″33.

Na een aarzelend seizoensbegin kwamen de broers Borlée de laatste weken meer en meer onder stoom. Coach en vader Jacques Borlée gaf twee weken geleden ter gelegenheid van het Belgisch kampioenschap nog aan dat zijn pupillen vertrouwen misten, maar dat lijkt nu in een klap verleden tijd. In de B-reeks van de World Challenge-meeting in Madrid maakte vooral Kevin Borlée indruk. Hij zette de wedstrijd naar zijn hand om te finishen in 44″79, reekswinst en beste Europese jaartijd. Een fractie later dook broer Jonathan over de meet, ook hij bleef als tweede met 45″09 ruim onder de WK-limiet van 45″33.

“Dit doet deugd”, reageert Jacques Borlée bij Le Soir. “Ik zeg het al geruime tijd: op training gaat het goed maar alles moet ook eens in z’n plooi vallen op wedstrijd. De limiet is nu binnen en dat heeft als gevolg dat ze beiden geen 400 meter meer zullen lopen voor aanvang van het WK. Daarenboven is dit natuurlijk positief voor het aflossingsverhaal, de volledige ploeg raakt stilaan in topvorm.”