België stuurt een selectie van vijftien individuele atleten en twee aflossingsteams naar het WK indoor in Glasgow aankomende week. John Heymans plaatste zich geheel tot zijn eigen verrassing voor de trip naar Schotland en ziet ook Thomas Carmoy en Ben Broeders zich via de ranking kwalificeren. Elise Vanderelst had aanvankelijk geen WK-plannen, maar kwam na een onverwachte uitnodiging nog terug op haar beslissing. De andere WK-gangers verzekerden zich van deelname door het vereiste minimum te presteren.

Van 1 tot 3 maart gaat in de Emirates Arena in Glasgow het WK indooratletiek door. Zonder Nafi Thiam die in het olympische jaar op de zomer focust, maar wel met vijftien individuele Belgen en twee estafetteploegen. Vier landgenoten danken hun deelname in Glasgow aan hun goede positie op de verschillende rankings. Ben Broeders en Thomas Carmoy wisten dat die kans best groot was, John Heymans viel daarentegen compleet uit de lucht toen bleek dat hij zijn koffers voor Glasgow mocht pakken. Elise Vanderelst – die niet in aanmerking leek te komen – zei op het BK in Louvain-la-Neuve dat ze ook niet naar het WK zou gaan als ze wel geplaatst zou zijn. Een onverwachte uitnodigingsbrief door minieme verschuivingen op de ranking doet haar toch voor Glasgow kiezen.

Foto: Jeroen De Meyer

Andere Belgen voldeden aan de limiet of toonden zich bij de besten op hun discipline. Naast Noor Vidts, de verdedigende wereldkampioene op de vijfkamp, zijn dat Rani Rosius (60m), Delphine Nkansa (60m), Yanla Ndjip-Nyemeck (60mH), Michael Obasuyi (60mH), Elie Bacari (60mH), Alexander Doom (400m), Eliott Crestan (800m), Tibo De Smet (800m), Thomas Vanoppen (1500m) en Jente Hauttekeete (zevenkamp).

Bij de estafetteploegen valt een flinke opsteker voor de Belgian Cheetahs te melden. Sterkhoudster Cynthia Bolingo bedankt voor haar individuele uitnodiging, maar maakt wel mee de oversteek naar Schotland om voor de aflossing in actie te komen. Verder kan coach Carole Bam kiezen tussen Helena Ponette, Camille Laus, Naomi Van den Broeck en Imke Vervaet om het stokje door te geven. Bij de Belgian Tornados kan Julien Watrin – die ook individueel gekwalificeerd was – logischerwijs niet deelnemen. De vijfkoppige selectie bestaat uit Alexander Doom, Kévin Borlée, Dylan Borlée, Jonathan Sacoor en Christian Iguacel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in