Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Sam Valgaeren HULS) – Belgisch Kampioen Korte Cross 2016 – is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Sam Valgaeren - Foto: Sven Pieters
Sam Valgaeren – Foto: Sven Pieters

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“In tegenstelling tot andere jaren heb ik mijn zomerseizoen vroeg afgesloten en twee weken volledige rust ingebouwd. Momenteel verlopen de trainingen terug redelijk maar hoe ver we echt staan zullen we in de eerste wedstrijden zien.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Met de Ekiden in Brussel zit mijn eerste wedstrijd er reeds op (met AC Hulshout). Daarna volgen de CrossCup Relays, CC Mol, en dan zijn we vertrokken voor een winter vol crossplezier. Ik zal waarschijnlijk korte en lange veldlopen afwisselen in de CrossCup en enkele regionale crossen lopen.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Als ik het niveau haal van vorig jaar zal ik zeker tevreden zijn. Ik hoop vooraan mee te kunnen strijden in de korte en lange crossen in de CrossCup. Hoewel dit op de lange crossen nog moeilijker zal zijn dan in de korte veldlopen, was Hannuit vorig jaar toch een opsteker.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik denk dat we zeer sterk bezette wedstrijden gaan zien. Afgelopen zomer hebben er toch veel atleten een (serieuze) stap vooruit gezet en ook de gevestigde waarden zullen hun plaats zeker terug opeisen. Simon Debognies en Dieter Kersten zijn de atleten waar ik veel van verwacht samen met nog vele anderen natuurlijk. En als Wesley De Kerpel terug in orde is gaat hij mooie dingen laten zien, daar ben ik van overtuigd.”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“De bossen van de Merode in Westerlo met de Asberg bieden veel mogelijkheden en ik kan er verschillende trainingen afwerken. Dat het op slechts 10 minuten lopen van bij mij thuis is, is een pluspunt. Mijn favoriete wedstrijden van de CrossCup zijn Hannuit en Wachtebeke. Van de regionale veldlopen zijn het Hulshout en Kortenberg. Gevarieerde omlopen liggen me wel.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik verwacht dat Simon Debognies en Dieter Kersten direct vooraan gaan meespelen in de lange crossen. Verder ben ik benieuwd naar wat Pieter Claus en Ismael Debjani gaan doen na een uitstekend zomerseizoen.”

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
“Ik heb (nog) geen ploeg ingeschreven maar volg het wel!”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels