Het veldloopseizoen 2018-19 is reeds van start gegaan met de Structabo Cross Cup Relays, maar vanaf dit weekend staan de eerde individuele Belgische veldlopen op het programma. Thomas De Bock- 3e van het CrossCup-eindklassement 2016 – is ook nog aan de beurt in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Hoe verliep de zomer & de wintervoorbereiding?

“Momenteel ben ik nog in volle voorbereiding! Door de marathon van Berlijn beëindigde ik het zomerseizoen pas midden september. Omdat zo een marathon een niet te onderschatten impact heeft op het lichaam opteren we ervoor om geen zaken te forceren. De afgelopen weken stonden de trainingen dan ook nog volledig in het teken van herstel.”

Welke veldlopen staan er (reeds) op het programma?

“Voor de traditionele Relays heb ik al even de spikes aangetrokken voor de club, maar de volgende race zal pas de CrossCup van Roeselare zijn. Daarna ga ik samen met Tim bekijken hoe we het na nieuwjaar aanpakken. De kans is groot dat ik na nieuwjaar nog één of twee veldlopen ga meepakken, maar die zullen vooral gelopen worden als voorbereiding op mijn voorjaarsmarathon.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?

“Hoewel ik super graag cross én ik het de mooiste atletiekdiscipline vind, ga ik het veldloopseizoen gebruiken als voorbereiding op mijn voorjaarsmarathon. De verwachtingen zijn dan ook niet zo hoog gespannen.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders tijdens het veldloopseizoen?

“Momenteel ziet het ernaar uit dat we met (bijna) alle toppers het veldloopseizoen gaan aanvatten. Ik vermoed dan ook dat we vooral een mooie strijd gaan te zien krijgen in Roeselare. Het zal er knokken worden voor elk plaatsje.”

Wie zet deze winter een stap vooruit tegenover een jaar geleden(m/v)?

“Dieter Kersten! Die zie ik na een mindere winter wel weer sterk presteren.”

Op welke veldloopprestatie blikt u met plezier terug?

“Ongetwijfeld de CC Dour! In echte Flandrien omstandigheden won ik daar mijn eerste CrossCup. Het blijft voor mij mijn mooiste veldloopervaring.”

Welke atleten staan er in jouw MegaSpike-ploeg dit jaar?

* Isaac Kimeli (OEH – 26m): kopman op het EK-cross
* Philip Cortvriendt (OEH – 10m): aka de Limbuuurger, gaat veel puntjes pakken op de korte cross!
* Dorian Boulvin (CABW – 16m): gaat scoren op het EK-beloften
* Gerben De Backer (LAT – 2m): dappere HILO’nees
* Tim Moriau (OEH – 1m): Aka le petit général, loopt bijna evenveel km’s als zijn atleten tijdens de wedstrijd.

* Lisa Rooms (OEH – 17m): die ‘rosse’ van ORT
* Nanouk stevens (ACW – 8m): die blonde van ORT
* Pauline Nelissen (OEH – 8)m: die zwarte van ORT
* Femke Speelman-Rooms (ATAC – 7m): volgens de Robin Hendrix kan ze een stukske lopen
* Febe Triest (HAMM – 5m): heeft deze zomer heel wat sterke prestaties neergezet!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.