Met de Structabo CrossCup Relays van zondag 21 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2018-19 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Ali Hamdi – Belgisch Kampioen Korte Cross 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Hoe verliep de zomer & de wintervoorbereiding?

“De zomer is helaas wat in mineur geëindigd door wat blessures aan de kuit (contractuur) en voet (tibialis posterior). Door te blijven lopen heb ik op de koop toe zelfs achillespeesproblemen gekregen waardoor ook de opstart van de winter wat voeten in de aarden heeft gehad. De wintervoorbereiding was met andere woorden dus niet ideaal. Nu ben ik al twee weken aan het trainen zonder al te veel pijn (oef).”

Welke veldlopen staan er (reeds) op het programma?

“De Relays in Gent wordt mijn eerste cross als opwarmertje van het seizoen. Heverlee, Mol en Roeselare staan ook nog op mijn programma dit jaar. Als het kan, zou een uitstapje naar Tilburg (aflossingen) ook wel mogen.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?

“Zoals elk jaar de winter zonder blessures uitlopen. Ik verwacht dat ik veel ga afzien in de lange crossen. Tot januari probeer ik een uitstap naar de lange cross(cup).”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders tijdens het veldloopseizoen?

“Weske (Wesley de Kerpel) is echt hard aan het gaan op training. Ik hoop dat hij dit ook kan laten zien in het veld! En Somerski (M. Somers) kan niet anders dan hard gaan… Hij legt zich vooral toe op de NCAA maar zie hem wel nog sterk voor de dag komen in Roeselare!”

Wie zet deze winter een stap vooruit tegenover een jaar geleden(m/v)?

“Ben niet echt meer op de hoogte van al dat jong geweld…”

Op welke veldloopprestatie blikt u met plezier terug?

“BK korte cross 2017 (uiteraard)”

Welke atleten staan er in jouw MegaSpike-ploeg dit jaar?

“Truyers Imana (CABW – 23m), Hendrix Robin (OEH – 20m), Ali Hamdi (DCLA – 14m), Lonneux-Bencherqui Oussama (RFCL – 12m), Deswaef Mathilde (WS – 12m), De Kerpel Wesley (ROBA – 10m), Hellinckx Lotte (LEBB – 3m), Heemeryck Sander (HULS – 2m), Truyers Marjolein (BONH – 2m) & Soetemans Eva (VAC – 2m)

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.