Pieter-Jan Hannes moet zijn crossdebuut nog even uitstellen. Door een kuitblessure, die hem enkele weken alternatief deed trainen, voelt hij zich nog niet voldoende fit om komende zondag in Brussel de lange cross af te werken. Ook Yannick Michiels kreeg op het EK veldlopen last van de kuit, hij heeft nog niet besloten of hij zondag al dan niet in actie komt.

“Ik heb nog maar twee weken looptraining in de benen. Door het vele alternatieve trainingswerk is de conditie zeker niet slecht, maar Brussel komt te vroeg”, aldus Pieter-Jan Hannes op de site van zijn werkgever Atletiek Vlaanderen. Volgende week zondag staat de 5km-lange kerstcorrida van Meeuwen wel op zijn agenda.

Ook Yannick Michiels sukkelt met een lichte kuitblessure. Bij de atleet van Vabco Mol bestaat wel nog de kans dat hij zondag in actie zal komen in het Park van Laken. Hij wil zich immers graag herpakken nadat hij door hinder aan diezelfde kuit pas 59ste werd op het EK cross. Ook zijn seizoen zit er na dit weekend nog niet op. Hij heeft met corrida’s in het Franse Houilles (27/12) en op oudejaarsdag in het Duitse Trier (31/12) nog aardig wat werk.