Een week nadat ze in Hyères op grandioze wijze naar de Europese veldlooptitel bij de beloften liep, wacht Louise Carton zondag in Brussel alweer een volgende zware opdracht. De CrossCup-manche van Brussel wordt haar laatste wedstrijd van het jaar.

“Ik ben nog altijd niet helemaal bekomen van het EK. Zondagavond na het EK heb ik door de spanning in totaal maar een klein halfuurtje geslapen. Ik probeer me nu op mijn studies te concentreren. Maar dat lukt niet zo goed omdat ik voortdurend de film van het EK herbeleef.” 

Lees verder op de site van Atletiek Vlaanderen.

Geen Great Edinburgh Cross Country

Ondertussen heeft ze dankzij haar prestatie op het EK ook een uitnodiging gekregen voor de internationale Great Edinburgh Cross Country 2016. Ze kreeg er de kans om deel uit te maken van team Europa, samen met onder andere Maureen Koster, Sifan Hassan en Jip Vastenburg. Aangezien ze op dat moment volop in de examensfeer hangt zal ze op 9 januari wellicht niet naar de hoofdstad van Schotland trekken.