Is jouw persoonlijk record op de 5 kilometer op de weg toe aan vernieuwing? Maak je dan klaar voor een nieuw event op de luchtmachtbasis van Bevekom. Stijn Baeten, Yannick Michiels, olympiër Katrien Verstuyft en oud-steeplefenomeen Krijn Van Koolwijk stellen zich volledig in dienst van jou en hazen je naar een nieuw PR.

Het gebeurt niet vaak dat er een vliegveld wordt vrijgemaakt voor een loopevent. In 2021 werd het eenmalig gedaan voor Eliud Kipchoge en co. Het marathonfenomeen klokte toen een mooie 2u04:29 en was achteraf lyrisch over het decor. “Om op een landingsbaan te kunnen lopen was heel bijzonder. Deze marathon was de meest unieke tot nu toe”, reageerde hij achteraf bij de aanwezige pers.

Ook Dieter Kersten koestert positieve herinneringen aan zijn deelname op het vliegveld. Hij debuteerde toen met 2u10:22 en plaatste zich zo voor de Olympische Spelen in Tokio.

Voor Saucony You Race, We Pace, een gloednieuw event op 4 juni, zijn het deze keer lopers van elk niveau die de kans krijgen om op deze unieke locatie te lopen. Het is bovendien niet alleen de unieke locatie die aanspreekt. Om jouw kansen op een nieuw PR te vergroten, wordt er per streeftijd een tempomaker voorzien.

De tempomakers zijn niet de minsten. 1500m-specialist Stijn Baeten neemt het tempowerk van de snelste groep voor zijn rekening. Oriëntatie- en stratenloper Yannick Michiels zal als een metronoom kilometers van 3’12/km afwerken. Krijn Van Koolwijk, na William Van Dijck en Pieter Desmet de snelste steepleloper die ons land ooit gekend heeft, is het lopen nog niet verleerd en neemt eveneens een groep op sleeptouw. Langs vrouwelijke zijde kan de organisatie uitpakken met luxehaas Katrien Verstuyft. Verstuyft nam in 2012 en 2016 deel aan de olympische triatlon en richt zich nu op het langere werk. Naast deze kleppers zijn er nog een heleboel tempomakers aangesteld zodat iedereen die streeft naar een tijd tussen de 15 en 35 minuten kan deelnemen.

Dankzij naamsponsor Saucony ligt de weg naar een nieuwe toptijd op de 5 kilometer al helemaal open. Naast een snelle landingsbaan en puik haaswerk kan je tijdens de race gratis beroep doen op de snelste carbonschoenen van het sportmerk.

Interesse in deze wedstrijd waarbij jouw grootste concurrent de klok is? Schrijf je dan snel in voor Saucony You Race, We Pace.

Wil je op een comfortabel tempo genieten van deze unieke looplocatie? Diezelfde dag kan je op de luchtmachtbasis ook terecht voor een recreatieve run van 9 kilometer. Daarvoor schrijf je hier in.

Disclaimer: dit bericht komt er op basis van een sponsorovereenkomst.