Vandaag werd er in Nederland voor de 35ste keer de Marathon Rotterdam gelopen. Dit jaar hadden ze er alles aan gedaan om voor heuse toptijden te zorgen. Zelfs de meeste bochten vlogen uit het oude parcours om plaats te maken voor ware snelheidsstroken. Bij de mannen werd het een Keniaans-Ethiopisch onderonsje. Een uitgebreid verslag met daarbij de mannelijke Belgen in rekening genomen vindt u hier. Bij de vrouwen was het uitkijken naar Hanna Vandenbussche. Zij liep in Rotterdam haar 3de marathon en was vastbesloten om haar PR van 2u45:02 scherper te stellen.

Japanse met de overwinning

Dat de wind niet de beste vriend was van menig marathonloper vandaag in Rotterdam, is duidelijk te zien aan de uitslagen. Toch zijn er ook wat atleten die, ondanks de tegenstand van moeder natuur, heel sterk naar een PR record liepen. De Japanse winnares Asami Kato is al zo iemand. Zij kon lang rekenen op de steun van Belg Steven Heemskerk, en kon op het einde goed standhouden tegen de wind in. Ze finishte dan ook solo met een nieuw record van 2u26:30. Thuisloopster Miranda Boonstra, met Belg Stefan Van Den Broeck als tempomaker, leek lang op weg om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen, maar op het einde kreeg ze een pijnlijke terugslag. Een tijd van 2u32:13 is wel haar verdienste en daar klonk ze achteraf nog best tevreden over. Deze marathon geldt trouwens ook als Nederlands kampioenschap en dus loopt ze daar met het goud weg.

Vandenbussche beste Belgische

Naast een Soufiane Bouchikhi, Willem van Schuerbeeck en Abdelhadi El Hachimi bij de mannen, was het ook uitkijken naar Hanna Vandenbussche. De atlete van MACW was alvast niet aan haar proefstuk toe. Zo liep ze al in Annecy en Ieper een 42,195km. Ze had een PR van 2u45:02 op de tabellen staan en vooraf hoopte ze om na een goede voorbereiding onder de 2u42 te knallen. Met tempomaker Karel Moerman vlotte dat zelfs heel behoorlijk. Uiteindelijk stevende de West-Vlaamse atlete, die traint onder Veerle Dejaeghere, af op een eindtijd van 2u40:15, goed voor een knappe 10de plek.

De volledige uitslagen van de marathon van Rotterdam vindt u hier.