De 37ste Baloise Antwerp 10 Miles kende geen verrassende winnaar bij de mannen. Voor de derde keer op rij was Michael Somers iedereen te snel af. De marathonloper voerde al vroeg in de wedstrijd een schifting door en won uiteindelijk met overmacht in 47’50. Bij de vrouwen mocht een dolgelukkige Hanna Vandenbussche als eerste het podium op. Zij liet de klok stoppen na 56’11.

De topfavoriet bij uitstek op deze 37ste Baloise Antwerp 10 Miles was niemand minder dan Michael Somers, de winnaar van de laatste twee edities. Zijn voornaamste uitdager zou Pieter-Jan Hannes worden, met wie Somers de voorbije twee weken op hoogtestage trok naar Sankt Moritz.

Hannes had in de beginfase echter moeite met het tempo van Somers. Na acht kilometer moest de vice-Belgische kampioen in het veld al twintig seconden prijsgeven op de titelverdediger. De enige die op dat moment nog een beetje weerwerk kon bieden, was duatleet Vincent Bierinckx. Hij lag op dat moment slechts zeven seconden achter op de leider, maar zou nooit nog dichterbij komen.

Somers kon zo onbedreigd zijn solo richting de finishlijn voortzetten. Hij had op het einde nog ruim voldoende tijd om het publiek te bedanken alvorens hij finishte in een snedige 47’50. Bierinckx liep uiteindelijk een halve minuut later over de finish, op ruime afstand gevolgd door Hannes. Die laatste moest nog wel alles op alles zetten om Laurens Vanderlinden af te houden.

Hanna Vandenbussche met voorsprong de beste

Bij de vrouwen was er eveneens één iemand die er bovenuit sprong. Hanna Vandenbussche dulde weinig tot geen tegenstand over zestien kilometer. Zij had na amper acht kilometer al ruim een minuut voorsprong op Hanne De Vet, de latere nummer twee. In het tweede wedstrijddeel verdubbelde Vandenbussche haar voorsprong om uiteindelijk af te klokken na 56’11. Imana Truyers bleef met 59’42 nog net onder het uur en palmde de derde en laatste podiumplaats in.

Foto: Jolien De Bock