Bashir Abdi opteert komende lente opnieuw voor de NN Rotterdam Marathon. Abdi, de derde van het WK op de marathon, was in 2021 goed voor de zege én het Europees record in Rotterdam. In 2022 finishte onze landgenoot als vierde na een door blessures geplaagde voorbereiding. Abdi droomt van een verbetering van zijn eigen Europees record in de Nederlandse havenstad. 

Zaterdag nam Bashir Abdi zijn derde Gouden Spike in ontvangst, vandaag kondigde de atleet aan dat hij opnieuw aan de start van de NN Rotterdam Marathon verschijnt. Abdi zal voor het derde jaar op rij aan de start staan in Rotterdam. Op 16 april maakt onze landgenoot jacht niet alleen jacht op de zege. Ook zijn eigen Europees record behoort tot de doelstellingen.

Voor Abdi is Rotterdam zijn favoriete marathon dankzij onder meer het parcours, het publiek de uitstekende organisatie. “In 2021 viel in Rotterdam alles op de juiste plaats: perfect marathonweer, perfecte hazen, perfecte organisatie en dicht bij huis”, vertelde de Europese recordhouder aan het magazine RunningNL.

Voor Abdi wordt Rotterdam zijn negende marathon, waarvan maar liefst vier keer in de Nederlandse havenstad. Het afgelopen jaar kwam hij drie keer aan de start van de mythische afstand met een vierde stek in Rotterdam, een bronzen medaille op het WK in Eugene, Oregon én een derde stek op de London Marathon.