Na Nafi Thiam is het vandaag de beurt aan Niels Pittomvils om een meerkamp af te werken. Om 11u10 begint hij aan zijn eerste discipline, de 60m vlak. De zevenkamp wordt afgewerkt in 2 dagen, anders dan de vijfkamp bij de vrouwen waar na 1 dag de winnares al bekend was. Het volledige menu vandaag voor de atleet van Atletiek Vlaanderen bevat dus de eerder vermelde 60m vlak, maar ook nog het verspringen, kogelstoten en hoogspringen. Morgen staan de overige disciplines 60mh, polsstokspringen en de 1000m op het plan. Wij volgen de prestaties van de zevenkamp voor u op de voet en houden u op de hoogte via onderstaande live-updates.

Om helemaal mee te zijn met deze medaillestrijd kan u hier de voorbeschouwing nog eens nalezen.
De resultaten en tussenstanden kan u via deze link raadplegen.

14u00: Zevenkamp Niels Pittomvils eindigt na twee disciplines.

13u20: De Rus Ilya Shkurenyov maakte een zeer goede beurt bij de 2de discipline en komt daarmee aan de leiding in de tussenstand. Ook de Duitser Arthur Abele en uittredende Europees kampioen Eelco Sintnicolaas draaien goed mee voorin.

12u50: Ook de derde sprong gaat mis. Niels Pittomvils eindigt zo het verspringen zonder een score. Echt balen voor de 22-jarige atleet van Atletiek Vlaanderen. Op naar betere prestaties na de middagpauze. Om 16u35 start het kogelstoten.

12u30: Het gaat iets minder bij het verspringen momenteel. De eerste 2 pogingen waren telkens een kruisje waar achter de naam van Niels Pittomvils. Alles nu op de laatste sprong om toch nog wat punten te sprokkelen.

11u30: Na de eerste proef komt onze Belgische meerkamper op de 13de plaats te staan. Hij houdt enkel de Nederlander Pieter Braun achter zich. Om 12u00 staat het verspringen op het programma.

11u10: De eerste reeks van de 60m, met Niels Pittomvils, is zonet afgelopen. Hij liep naar een tijd van 7″22, iets trager dan zijn PR (7″18) van tijdens het BK meerkampen eind januari. Hiermee sprokkelt hij toch nog 806 punten. Hij werd voorlaatste in zijn reeks met de Duitse favoriet Arthur Abele als winnaar. Opvallend is dat de Nederlander Eelco Sintnicolaas, de gedoodverfde kandidaat om het goud te pakken, na de sprint naar zijn ingepakte dijbeen greep. Hopelijk is dit geen voorbode voor de volgende proeven. Eerder moest ook al die andere Nederlandse topfavoriete op de meerkamp, Nadine Broersen, forfait geven op de vijfkamp vanwege een enkelblessure.