Niels Pittovmils heeft zijn tienkamp in het Duitse Ratingen helaas moeten staken door een zware blessure. Pittomvils, die na de eerste dag gisteren uitzicht had op een puntentotaal van om en bij 8.200 punten, kampte de afgelopen twee dagen met last aan de rechterachillespees. In het speerwerpen, de op één na laatste proef, liep het grondig fout. De meerkamper van VAC scheurde zijn achillespees af. Daardoor wacht Pittomvils een lange revalidatie. 

Niels Pittomvils moet een kruis maken over een mogelijke deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Pittomvils deed in het Duitse Ratingen een ultieme poging om zich via de World Ranking te verzekeren van een olympisch ticket. Na een degelijke eerste dag met een puntentotaal van 4.076 punten was er nog véél mogelijk, al liet coach Joffray Baune verstaan dat zijn atleet te kampen kreeg met pijn aan de rechterachillespees. In samenspraak met zijn trainer besloot Pittomvils toch door te zetten met Tokio in het achterhoofd.

Op de hoge horden deed de meerkamper het degelijk met 14″51. Ook in het discuswerpen presteerde hij op niveau met 46m90. In het polsstokspringen speelt de achillespees op, waardoor hij vrede moest nemen met 4m80. Tijdens het speerwerpen, de voorlaatste proef, sloeg het noodlot toe in de derde en laatste poging. Na een mindere 55m99 moest het beter in die laatste poging om zicht te behouden op een goed eindtotaal. Daar besliste het lichaam van de atleet anders over. Pittomvils scheurde zijn pijnlijke achillespees af. Er wacht de derde tienkamper aller tijden in ons land een lange revalidatie. Het was al de derde tienkamp op nog geen drie maanden tijd voor de atleet.

Onze redactie wenst hem alvast een spoedig herstel toe.