Het EK indoor nadert zienderogen. In Praag zijn de voorbereidingen alvast volop bezig. Bepaalde deelnemerslijsten zijn nu al beschikbaar en ook het uurrooster is al te bezichtigen. Aan Belgische zijde weten we intussen dat onze selectie zal bestaan uit 9 atleten en 1 ploeg. Met Nafi Thiam en Niels Pittomvils hebben we dus zowel bij de vrouwen als bij de mannen iemand aanwezig op de meerkamp.

Mannen

Zaterdagmorgen vroeg moeten de jongens al uit de veren voor hun eerste discipline van de zevenkamp. Het wordt vooral uitkijken naar de Nederlander Eelco Sintnicolaas. De regerend Europees kampioen indoor werd weliswaar moeizaam nationaal kampioen op de meerkamp en moest onlangs nog forfait geven wegens een opspelende hamstring. Andere podiumkandidaten zijn de bronzen medaillewinnaar van EK in Zürich deze zomer, Ilya Shkurenyov, en de Tsjech Adam Sebastian Helcelet die met 6164p de beste Europese jaarprestatie neerzette. Onze Belg Niels Pittomvils mag op basis van zijn 5957p dit seizoen vooral uitkijken naar een top-10 plaats.

Vrouwen

De vrouwen werken hun vijfkamp af op 1 dag. Een hele vrijdag kan u kijken hoe Nafi Thiam het ervan afbrengt. Onze Belgische hoop op een medaille liet al verstaan dat een nieuw persoonlijk record er zeker inzit, maar kon afgelopen week op het BK indoor nog niet overtuigen tijdens het hoogspringen en kogelstoten. Dat ze wegens een griepje, tijdens haar examens, 4kg kwijtspeelde speelt daar zeker een rol in. Haar trainer Roger Lespagnard heeft er in ieder geval vertrouwen in dat alles nog op tijd goed komt. Medaillekandidaten zijn daar de Nederlandse Nadine Broersen, regerend wereldkampioene indoor, maar ook zij heeft vraagtekens achter haar naam staan. Ze sukkelde onlangs met een enkelblessure en is nog steeds niet capabel om het hoogspringen te beoefenen. De Wit-Russische Yana Maksimava komt met veel vertrouwen aan de start. Zij zette deze winter een nieuw persoonlijk record neer en pronkt daarmee bovenaan de Europese jaarlijst.

Bekijk hieronder alvast de deelnemerslijst voor beide meerkampen.