Zaterdag staan de LBFA-titels op het spel, maar de grote namen laten dit kampioenschap aan zich voorbij flitsen. De sterrenhemel oogt iets helderder voor het KVV dat een dag later plaatsvindt. Ondanks enkele afwezigheden komen grootheden zoals Noor Vidts, Imke Vervaet en Jonathan Sacoor wel in actie.

De inschrijvingen voor het LBFA- en VAL-kampioenschap ‘short track’ zijn inmiddels afgesloten, dus we kennen de line-up voor dit weekend. Met uitblinkers op verschillende nummers oogt vooral de deelnemerslijst langs Vlaamse zijde veelbelovend.

In het polsstokspringen gaat Elien Vekemans op zoek naar een verbetering van haar seizoensbeste van 4m33. Bij haar mannelijke collega’s wil Niels Pittomvils de concurrentie aangaan met de specialisten. De meerkamper neemt ook de 60m horden voor zijn rekening waar hij topfavoriet Michael Obasuyi treft. De hordeloper van OEH loopt komende zondag zijn eerste indoorwedstrijd in bijna twee jaar. Ook Noor Vidts waagt zich dit weekend aan de horden. Zij neemt er eveneens het kogelstoten bij. Winnen zal ze vermoedelijk niet doen want het goud lijkt voorbestemd voor Jolien Boumkwo. Boumkwo begon vorig jaar op het KVV aan haar reeks van drie Belgische records en bewees dus al eerder dat ze vroeg op het seizoen kan presteren.

Foto: Floryan Simar

Op de 60m kunnen Elise Mehuys en Rani Vincke een verbeten strijd uitvechten. Zij kunnen jagen op de beste Belgische jaarprestatie die met 7″36 op naam staat van Marine Jehaes. Jehaes kan er zaterdag op het LBFA-kampioenschap echter nog iets van afpitsen. Belgian Cheetah Imke Vervaet en Belgian Tornado Jonathan Sacoor nemen beiden de 400m voor hun rekening. Voor Vervaet wordt het haar tweede race van het seizoen nadat ze vorig weekend naar 54″10 liep in Dortmund. Sacoor werkt zondag pas zijn seizoensopener af. Met 800m-specialist Tibo De Smet aan de start, vorig jaar goed voor een 47″29, zal Sacoor zich geen gezondheidswandeling kunnen permitteren.

De volledige startlijst voor het KVV kan u hier terugvinden, het uurrooster vindt u hier.

Wil je meer info over het LBFA-kampioenschap, dan kan u hier terecht.