thomas van der plaetsen tallinnThomas Van Der Plaetsen bewees al goed op dreef te zijn dit indoorseizoen. Met dubbele persoonlijke records op het indoor KVV en een meeting in Mondeville was de 23-jarige Van Der Plaetsen klaar voor zijn eerste meerkamp van het seizoen.

De Estlandse hoofdstad Tallinn werd het decor van een internationale zevenkamp met wereldtoppers als Dos Santos en Hardee. Van Der Plaetsen, afgelopen zomer Universiade-kampioen en aanwezig op de wereldkampioenschappen, liet zich niet intimideren in een veld waar hij, zelfs als jonge snaak, meer en meer in thuis hoort.

Met een nieuw persoonlijke beste op de 60m van 7″19 sprokkelde VDP zijn eerste 816 punten. In het verspringen bleef de voormalige Belgische recordhouder steken op 7m29. Van zijn persoonlijke bestes van 7m75 (indoor, daterend van vorige week) en 7m80 (outdoor) bleef hij zo wel even verwijderd, maar met een fraaie 13m23 in het kogelstoten, goed voor een nieuw indoorbeste, zette Van Der Plaetsen de situatie even voor halfweg nog enigzins recht.

Het hoogspringen, de laatste proef van de dag en samen met het polsstok één van de specialiteiten van Van Der Plaetsen, moesten opnieuw heel wat punten opleveren, maar daar staakte de Deinzenaar de wedstrijd. Van Der Plaetsen was kennelijk ziek en voelde zich al de hele dag futloos. Met 2380 punten na de eerste drie proeven kampeerde Van Der Plaetsen nochtans op een degelijke negende stek, maar dat bleek niet voldoende om de competitie verder te zetten.

Morgen staan nog de 60m horden, het polsstokspringen en de 1000m op het programma.

Alle uitslagen vindt u hier.