324 dagen na zijn horrorblessure op de Olympische Spelen in Tokio komt Thomas Van der Plaetsen opnieuw in actie. Op het BK in Gentbrugge van komend weekend maakt de meerkamper van DEIN zijn opwachting in maar liefst vijf proeven. Voor Van der Plaetsen was het afgelopen jaar een strijd tegen de klok en zijn eigen lichaam. De intussen 31-jarige ex-Europese kampioen op de tienkamp is geplaatst voor het WK, maar de vraag rijst of een deelname aan dat WK wel wenselijk is na het rampjaar dat hij kende.

Een scheur in de hamstringpees, een kneuzing aan de knie en een scheurtje in de ligamenten van de rechtervoet. Dat was het pijnlijke verdict voor Thomas Van der Plaetsen na het verspringen tijdens de tienkamp op de Olympische Spelen in Tokio. Een klein jaar later maakt de meerkamper vrijdag zijn terugkeer in competitie. Op het BK in Gentbrugge neemt de atleet van DEIN deel aan vijf proeven. Vrijdag staat in het teken van het discuswerpen en kogelstoten.

Op zaterdag volgt het hoogspringen. Tot slot mag hij zich op zondag aan zijn favoriete onderdeel wagen: het polsstokspringen. Tussendoor mag hij ook nog speerwerpen op zondag. Voor Van der Plaetsen was de weg naar het BK er een met veel bochten en omwegen. Zijn lichaam is nog altijd niet volledig hersteld na de horrorblessure in Tokio. Een WK-ticket heeft onze landgenoot wel op zak, of hij ook effectief aan de start verschijnt in Eugene, is maar zozeer de vraag.

Een zeldzame inkijk in zijn revalidatie geeft de atleet zelf in zijn reeks ‘INJURED’, de eerste aflevering in die reeks kan u hieronder bekijken.