Thomas Van der Plaetsen ziet na het WK nu ook het EK atletiek aan zich voorbijgaan. De tienkamper liep op training een blessure op aan de voet en is onvoldoende hersteld om deel te nemen aan het EK. 

Na de horrorblessure tijdens de Olympische Spelen en de lange revalidatie die daarop volgde, leek het tij eindelijk te keren voor Thomas Van der Plaetsen. Op kleinere wedstrijden toonde de alleskunner dat hij stilaan weer naar zijn oude niveau toegroeide. Het WK in Eugene van vorige maand kwam uiteindelijk nog net iets te vroeg, maar het EK stond met stip aangeduid in de agenda van Van der Plaetsen.

Maar nu steekt een voetblessure een stokje voor de plannen van de Europees kampioen van 2016. Van der Plaetsen liep de blessure op tijdens een polsstoktraining en raakt niet op tijd fit voor het EK in München.

Op sociale media steekt Van der Plaetsen zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. “Het voelt onwerkelijk om een heel jaar hard te werken richting mijn grote doel en door een ongelukkige misstap op training dit nu te moeten missen. Na een lange revalidatie had ik echt gehoopt om weer te mogen proeven van een groot kampioenschap.”