Thomas Van Der Plaetsen vierde dit weekend zijn terugkeer op de tienkamp na de noodlottige verspringproef op de Olympische Spelen waarin hij zijn hamstring afscheurde. De eerste dag verliep goed tot het lichaam opnieuw begon tegen te stribbelen. Van Der Plaetsen kreeg tijdens het hoogspringen last aan de achillespees en besloot niet meer van start te gaan op de 400m.

Thomas Van Der Plaetsen stond in Desanzone, Italië aan de start van de Multistars-meeting met als grootste doelstelling opnieuw een tienkamp te volmaken. Na de vreselijke blessure in Tokio volgde een lange revalidatieperiode en een geleidelijke terugkeer in competitie. Vorig seizoen werkte Van Der Plaetsen opnieuw individuele proeven af maar een tienkamp zat er nog niet in. In het tussenseizoen kreeg Van Der Plaetsen als klap op de vuurpijl te horen dat de financiële ondersteuning van Sport Vlaanderen weg zou vallen.

Van Der Plaetsen beschikte dus over de nodige motivatie om te tonen dat hij nog steeds iets te bieden heeft. Aan het Gardameer begon de Deinzenaar zeer behoorlijk aan de tienkamp. Van Der Plaetsen was tevreden met de 100m en hoewel voluit gaan bij het verspringen nog moeilijk ligt, was 7m54 geen verkeerde notering. Met zelfs een PR van 14m72 in het kogelstoten leek alles uitstekend te verlopen.

Tijdens het hoogspringen draaide het gevoel echter helemaal om. Met de lat op 2m07 kwam een stekende pijn in de hiel en de achillespees opzetten. Na de opwarming van de 400m werd duidelijk dat het verstandiger was om op te geven en te herstellen. Van Der Plaetsen hoopt de goede vorm die duidelijk voorhanden was, mee te nemen en klaar te geraken voor de tienkamp van Ratingen eind juni.