Aanstaande zondag staat de Record Bank Flanders Indoor op het programma. Na de mooie editie van vorig jaar hoopt de organisatie op zijn elan verder te gaan met een internationaal gekleurd deelnemersveld waar we enkele toppers in terugvinden.

Record-Bank Flanders -Indoor-2014Doordat de IFAM indoor dit indoorseizoen overslaat is de Flanders Indoor komende zondag de enige echte meeting met een internationale allures in België. Het is bovendien één van de zes IAAF Permit Indoor Meetings waardoor het aantrekken van toppers wat eenvoudiger ging. Hieronder vindt u een voorbeschouwing op de wedstrijd van zondag.

De Borléé’s zijn dit jaar niet van de partij, alleszins niet op de piste. Zij slaan het indoorseizoen over en daardoor zijn alle ogen gericht op andere nationale atleten. Hans Van Alphen en Nafi Thiam kleuren de affiche en tekenen natuurlijk present. Van Alphen komt na een lange periode van blessureleed terug met een 3-kamp. In de 60m, het verspringen en kogelstoten ziet hij zo enkele concurrenten voor de zomer al in de ogen met de Nederlander Eelco Sintnicolaas (1ste EK indoor 2013) , Kevin Mayer (2de EK indoor 2013) en Oleksiy Kasyanov (2e WK indoor 2012). Jeroen Vanmulder en Cedric Nolf brengen het aantal Belgen in deze competitie op 3. Nafi Thiam gaat zich in hoogspringen proberen te plaatsten voor het WK indoor begin maart. De 18-jarige Naamse heeft hiervoor 1m94 nodig.
Dan over naar de sprintnummers waar we – zoals aangekondigd – de snelste man tot nu toe dit jaar op de 60 meter gaan zien, Yunier Perez. Hij gaat proberen om zijn eigen beste wereldjaartijd van 6”49 te verbeteren en krijgt onder meer tegenstand van de bekende Noor Jaysuma Ndure, twee snelle Chinezen en de beste Belg op deze afstand, Robin Vanderbemden.De 300m bij de heren wordt één van de hoogtepunten. Pavel Maslak (1ste EK outdoor 2012) zal er de strijd aan gaan met Luguelin Santos (3de WK outdoor 2013) en wie weet kan de Rus Maksim Dyldin ook wel meespelen voor de overwinning.  Op de 800m zullen we enkele heel snelle Afrikanen aan het werk zien. Abraham Rotich, Anthony Chemut en David Mutua nemen het op tegen de snelste van dit jaar op deze afstand, de Pool Adam Kszczot. Bovendien biedt deze race ook mogelijkheden voor Jan Van Den Broeck en Pierre-Antoine Balhan die op zoek gaan naar het WK-minimum van 1’47”00.

Wat kan Berings zondag in een internationaal heel sterk veld? - Foto: Jasper Jacobs
Wat kan Berings zondag in een internationaal heel sterk veld? – Foto: Jasper Jacobs

Op de 1500m zien we wederom twee Belgen terug met Tarik Moukrime en Ali Hamdi. Op de 3000m dan gaan Albert Rop en Isiah Koech voor de beste wereldjaartijd. Die staat op 7”36 en met perfect haaswerk, perfect publiek en perfecte piste lijkt dit mogelijk. Dan over naar de horden waar Dario De Borger een ideaal veld krijgt rondom hem met de Amerikaan Kevin Craddock (PR: 7”46), de Jamaicaan Dwight Thomas (PR:7”59) en de Chinees Wenjun Xie (PR:7”60).

Dan over naar de vrouwen waar we uitkijken naar de 60m horden. Onze Belgische toppers Eline Berings en Sara Aerts krijgen immers concurrentie van Kellie Wells (3de OS 2012 & PR: 7”79), Yvette Lewis (PR: 7”84) en Andrea Bliss (PR: 7”91). Op de 800m zien we de Nederlandse Sifan Hassan. Zij gaat concurreren voor winst met Pamela Jelimo (1ste WK indoor 2012) en nog enkele andere buitenlandse atletes. Op de 3000m krijgt Sofie Van Accom een internationaal gekleurd veld rond haar en in het polsstokspringen vinden we Fanny Smets en Margaux Quirin terug. De Poolse Anna Rogowska (1ste op EK indoor 2011 & WK outdoor 2009) is ongetwijfeld de grootste naam in dit veld.

 

Wilt u de deelnemerslijst eens zelf analyseren? Dit kan hier.