De Koninklijke Belgische Atletiekbond (KBAB) heeft het Belgische team met het oog op het WK indoor in Belgrado bekendgemaakt. Ons land vaardigt 13 atleten en twee zeskoppige aflossingsteams af naar de Servische hoofdstad. Ben Broeders verdiende zijn plaatsje op basis van zijn prestaties afgelopen zomer. Thomas Carmoy kreeg een uitnodiging van World Athletics in de bus.

De KBAB heeft de Belgische selectie voor het WK indoor in Belgrado bekendgemaakt. Ons land vaardigt maar liefst 12 individuele atleten af naar de Servische hoofdstad. Ben Broeders wordt op basis van zijn plaats op de World Ranking en prestaties in 2021 opgevist. Thomas Carmoy werd uitgenodigd door World Athletics en mag zich daardoor opmaken voor zijn allereerste WK bij de grote jongens. Noor Vidts was door het afzeggen van Nafi Thiam zeker van haar plaatsje op de zevenkamp.

Bij de Belgian Tornados en Belgian Cheetahs worden telkens zes namen ingezet. Jacques Borlée rekent in Belgrado op zijn drie zonen Kevin, Jonathan en DylanJonathan SacoorAlexander Doom en Belgisch recordhouder Julien Watrin. Bij de vrouwen doet bondscoach Carole Bam een beroep op Camille LausNaomi Van den BroeckHanne Claes, Imke VervaetNina Hespel en Helena Ponette.

Mannen

Michael Obasuyi 60m horden
Julien Watrin 400m
Eliott Crestan 800m
Aurèle Vandeputte 800m
Ismael Debjani 1500m
Isaac Kimeli 3.000m
Michael Somers 3.000m
Ben Broeders Polsstokspringen
Thomas Carmoy Hoogspringen


Vrouwen

Rani Rosius 60m
Anne Zagré 60m horden
Camille Laus 400m
Noor Vidts Vijfkamp

Aflossingen

Julien Watrin 4x400m mannen
Kevin Borlée 4x400m mannen
Jonathan Borlée 4x400m mannen
Dylan Borlée 4x400m mannen
Alexander Doom 4x400m mannen
Jonathan Sacoor 4x400m mannen
   
Camille Laus 4x400m vrouwen
Imke Vervaet 4x400m vrouwen
Naomi Van den Broeck 4x400m vrouwen
Hanne Claes 4x400m vrouwen
Nina Hespel 4x400m vrouwen
Helena Ponette 4x400m vrouwen

 

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.