De Belgische selectie voor het WK indoor in Belgrado kan op de valreep nog rekenen op een extra naam. World Athletics nodigde hoogspringer Thomas Carmoy uit. De KBAB ging in op die uitnodiging aangezien Carmoy in de top 32 van de World Ranking staat. In totaal trekken daardoor 13 atleten en twee teams naar Belgrado.

Gisteren maakte de KBAB de selectie bekend voor het WK indoor in Belgrado, dat volgende week vrijdag van start gaat. Vandaag kreeg hoogspringer Thomas Carmoy goed nieuws. De bronzen medaillewinnaar van het EK indoor van vorig jaar mag zich namelijk ook opmaken voor het WK. World Athletics nodigt hem uit om deel te nemen in de Servische hoofdstad. Volgens de KBAB moet Carmoy in dat geval aan één vereiste voldoen: in de top 32 van de World Ranking staan.

Carmoy prijkt momenteel op de 25ste plaats, waardoor hij zich mag opmaken voor zijn allereerste WK bij de ‘grote jongens’. Het Belgische team in Belgrado telt daardoor in totaal maar liefst 13 individuele atleten en twee aflossingsteams, goed voor een recordaantal Belgen op een WK in zaal. Op het laatste WK indoor  in Birmingham kwamen alleen Eline Berings en de Belgian Tornados aan de start.