De Belgian Cheetahs hebben niet kunnen stunten tijdens de finale van de 4x400m. Het viertal streed voor wat het waard was, maar kwam niet verder dan de zesde plaats. Met 3’33″61 deden ze er drie seconden langer over dan tijdens de reeksen toen ze een nieuw BR neerzetten. Het goud ging naar Jamaica. Nederland en Polen verdeelden het zilver en brons.

De Belgian Cheetahs moesten diep gaan om zich te plaatsen voor de WK-finale van de 4x400m. Met zowel reeksen als finale op één dag, hadden de atleten ook maar weinig tijd om te herstellen van hun krachttoer. Het was dus afwachten wat Hanne Claes, Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet en Camille Laus nog in de tank hadden zitten voor de finale.

Startloopster Claes zette alles op alles, maar had het moeilijk om op te boksen tegen landen als Nederland, Jamaica en Polen. Ze gaf het stokje als vijfde door aan Van den Broeck. Van den Broeck zag al snel de Britten over zich gaan en kon haar wagonnetje niet aanhaken. Vervolgens was het aan Vervaet om hopelijk het gaatje te dichten. Ook zij kwam niet meer in de buurt van de Britse Yemi Marhi John. Laus maakte in de reeksen nog een hele sterke indruk. Toch slaagde ook zij er niet in om nog een plaatsje te winnen. De Belgian Cheetahs finishten daardoor als zesde in 3’33″61, maar mogen eigenlijk niet ontevreden zijn met dit resultaat.

Een reactie met de Belgian Cheetahs kan u hieronder bekijken:

De splits van het kwartet vindt u hieronder terug:

Hanne Claes: 53″66

Naomi Van den Broeck: 53″11

Imke Vervaet: 53″51

Camille Laus: 53″33