Michael Obasuyi heeft zijn eerste WK in zaal op een waardige manier afgesloten. Obasuyi was in de derde van drie halve finales goed voor een PR 7″58, amper drie honderdsten boven het BR van Jonathan N’Senga. Onze landgenoot wordt daardoor tiende in totaal, op één honderdste van de finale. Grant Holloway evenaarde in de tweede halve finale zijn eigen WR. 

Michael Obasuyi botste op een ijzersterk deelnemersveld tijdens de halve finales van de 60m horden op het WK in Belgrado. De hordenloper moest net als in de reeksen een beetje inboeten op de eerste horden. Daarna kwam Obasuyi onder stoom en rukte hij op naar voren. Obasuyi kwam uiteindelijk als vierde over de finish, al was het verschil met de eerst twee atleten klein. De OEH-atleet kwam amper twee honderdsten tekort om rechtstreeks door te stoten naar de finale. Met een PR van 7″58, op een zucht van het 24 jaar oude BR van Jonathan N’Senga (7″55), deed Obasuyi het echter uitstekend. Hij kan met opgeheven hoofd huiswaarts keren, al zal het wellicht knagen dat hij op één honderdste van de finale strandt.

Hoor hieronder wat Michael Obasuyi over zijn halve finale te zeggen heeft:

In de tweede van drie reeksen trok Grant Holloway alle aandacht naar zich toe. De wereldrecordhouder knalde uit de blokken en wervelde er als een bezetene vandoor. De klok stopte op 7″29, een evenaring van zijn eigen wereldrecord. Dat belooft voor de finale die later vanavond plaatsvindt. De tegenstand is alvast gewaarschuwd.