Thomas Carmoy is verrassend zesde geworden in de finale van hoogspringen op het WK indoor in Belgrado. Carmoy, die in extremis werd opgevist voor dit kampioenschap, bewees opnieuw een kampioenschapsbeest te zijn. Onze landgenoot evenaarde zijn eigen PR van 2m28, een hoogte die slechts vijf andere atleten konden overschrijden. 

Thomas Carmoy begon uitstekend aan zijn indoorseizoen met een sprong over 2m27 in zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Daarna verliep het moeizamer. De hoogspringer kon zich daardoor slechts in extremis verzekeren van deelname aan het WK indoor in Belgrado. Carmoy bewees vorig jaar met zijn bronzen plak op het EK indoor echter al dat hij op belangrijke momenten altijd wel net iets meer kan.

De Belgische recordhouder bij de beloften begon vandaag uitstekend aan zijn WK. Met gelukte eerste pogingen op 2m15 en 2m20 tankte hij meteen vertrouwen. Op 2m24 ging de laat tweemaal naar beneden, maar dat zette hij recht in de derde poging. 2m28 bleek een cruciale hoogte te zijn. Van de tien atleten die toen nog in competitie waren, vielen er meteen vier af. Carmoy leek eveneens op een exit af te stevenen tot hij in zijn allerlaatste poging toch nog over de lat zweefde. Hij was daarmee meteen zeker van een plaats bij de beste zes van de wereld én evenaarde zijn eigen persoonlijk record.

Op 2m31 liet de nummer drie van het EK in zaal nog enkele verdienstelijke pogingen zien. Deze hoogte kwam er uiteindelijk niet uit, maar met een 6de plaats kan onze landgenoot niet anders dan tevreden zijn. Het goud ging naar Sanghyeok Woo. De expressieve atleet klaarde als enige 2m34. Loïc Gash en Gianmarco Tamberi mogen dankzij hun gelukte poging over 2m31 mee het podium op.