Michael Obasuyi is zevende geworden in zijn eerste WK-finale. De hordeloper liep een wedstrijd van niveau en bleef met 7″55 amper een honderdste verwijderd van zijn PR. Het goud ging logischerwijs naar Grant Holloway die wederom zijn ongeslagen winning streak voortzet. Met 7″29 miste hij zijn eigen wereldrecord op twee duizendste.

Het lichaam van Michael Obasuyi heeft het drie wedstrijden volgehouden. Dat was geen evidentie, want nog voor de reeksen leek een contractuur in de kuit al voor problemen te zorgen. Toch doorstond Obasuyi de reeksen en halve finales zonder al te veel problemen.

In de finale kon Obasuyi niet meespelen om de knikkers, maar hij demonstreerde wederom zijn constante, hoge niveau. Hij sprintte als zevende over de lijn in 7″55.

Grant Holloway was opnieuw een klasse apart. De wereldrecordhouder evenaarde met 7″29 zijn eigen kampioenschapsrecord van twee jaar geleden in Belgrado. Zijn tijd was toen goed voor een evenaring van het WR. Ondertussen heeft hij dit al met twee honderdsten aangescherpt.

Foto: Dan Vernon for World Athletics

Michael Obasuyi: “Helemaal terug en beter dan ooit tevoren”

“Als je mij vooraf had verteld dat ik zevende ging worden, had ik je waarschijnlijk niet geloofd. In dat opzicht is het een geslaagd kampioenschap. Ik zit met een contractuur in mijn kuit, waardoor het gisteren nog onzeker was of ik zou kunnen lopen. Met de nodige zorg van de medische staf is alles toch nog goed gekomen. Nadat het deze ochtend goed ging, heb ik er mij vanavond niet druk meer in gemaakt. De kine vertelde me dat ik kon lopen en in dat oordeel heb ik het volste vertrouwen.”

“Helemaal tevreden ben ik niet, de start was niet goed genoeg en blijft een werkpunt. Het zat ook zo dicht bij elkaar dat ik even goed vierde had kunnen zijn. Maar goed, het is een mooie prestatie. Tegen morgenochtend leg ik mijn bedenkingen in de marge en zal ik supertevreden zijn. De regelmatigheid in mijn chrono’s bewijst vooral dat iets sneller er ook nog wel in zit. Dat zal voor volgend seizoen zijn.”

“Een paar maanden geleden wist ik al dat de vorm goed was, maar na bijna twee jaar onder niveau presteren komen er twijfels. Ik ben blij dat ik helemaal terug ben, beter dan ooit tevoren. Ik kan mijzelf nu een hordenloper van wereldformaat noemen. Het voornaamste vandaag was dat ik mij weer kon amuseren, dat gevoel heb ik te lang moeten missen. Deze zomer wil ik mijn record verbeteren en het Belgisch record pakken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in