Armand ‘Mondo’ Duplantis heeft de Stark Arena in lichterlaaie gezet tijdens de rechtstreekse finale van het polsstokspringen op het WK indoor in Belgrado. Het Zweedse fenomeen pakte alweer uit met een weergaloze prestatie en sprong naar een nieuw wereldrecord van 6m20. Het vorige wereldrecord zette Duplantis amper twee weken geleden neer op exact dezelfde piste.

Dankzij een gelukte sprong over 6m05 was Armand ‘Mondo’ Duplantis al zeker van de wereldtitel in zaal. Zijn job zat er echter nog niet op. Duplantis wilde meer, en daar was het publiek in de tot de nok gevulde Stark Arena niet rouwig om. De lat werd op 6m20 gelegd, wat een verbetering van zijn eigen WR zou betekenen.

Duplantis koestert goede herinneringen aan de piste in Belgrado. Amper twee weken geleden sprong het wonderkind er naar een nieuw wereldrecord van 6m19. Zijn eerste twee pogingen op 6m20 deden echter niet meteen vermoeden dat een nieuw wereldrecord in de lucht hing. Duplantis kwam bij geen van de beide sprongen in de buurt van een gelukte poging. Bij de derde poging leek alles wél goed te gaan.

De wereldkampioen zweefde over de lat, maar tikte die aan. De lat zat met een stevige bibber, maar bleef mooi liggen. Duplantis klaarde dan toch de klus en greep zo zijn eerste wereldtitel op de mooiste manier. Voormalig olympisch kampioen Thiago Braz was goed voor het zilver met een Zuid-Amerikaans indoorrecord van 5m95. Chris Nilsen vervolledigde het podium met 5m90. De Amerikaan werd vooraf getipt als de grote uitdager van Duplantis, aangezien Nilsen recent nog over 6m05 wipte.