Het eerste wereldrecord op het WK indoor in Belgrado is een feit. Yulimar Rojas bewees in haar laatste poging van de rechtstreekse finale van het hinkstapspringen nog maar eens wat voor een bovenmenselijke prestaties ze uit haar lijf kan schudden. De Venezolaanse hinkte, stapte en sprong maar liefst 15m74 ver. Ze kroonde zichzelf zo voor de derde keer op rij tot wereldkampioene in zaal. 

Een hinkstapcompetitie kent zes pogingen en op het einde springt Yulimar Rojas naar een wereldrecord. Het zou zomaar een gezegde kunnen worden, want het Venezolaanse fenomeen bewees opnieuw dat ze er altijd maar dan ook altijd staat wanneer het moet. Rojas vloog vier keer voorbij 15 meter, maar het was haar laatste poging die de Stark Arena in Belgrado in vuur en vlam zette. Rojas, nog altijd maar 26, wist meteen dat het raak was. Het scorebord bevestigde haar gevoel, want met 15m74 scherpte ze haar eigen WR met maar liefst 31 centimeter aan. Maryna Bekh-Romanchuk greep een tweede medaille voor Oekraïne dankzij haar 14m74. De Jamaicaanse Kimberly Williams vervolledigde het podium.

Op termijn lijkt Rojas in staat om richting 16 meter te gaan. Komende zomer wil ze zich zowel bewijzen in het hinkstapspringen als in het verspringen. Na vandaag is ze in het bezit van de vier beste sprongen aller tijden in zaal.