De Belgian Tornados hebben ons land een tweede wereldtitel geschonken op het WK indoor in Belgrado. Het Belgische kwartet op de 4x400m snelde in de finale naar het goud in een tijd van 3’06″52. Kevin Borlée maakte zoals gewoonlijk het verschil als slotloper. Spanje finishte als tweede, Nederland greep het brons.

Na het goud van Noor Vidts is er nu ook goud voor de Belgian Tornados op het WK indoor in Belgrado. Julien Watrin mocht net als in de reeksen de wedstrijd op gang trekken. De halve finalist van de individuele 400m liep lang in tweede stelling, maar kon op het einde nog quasi gelijktijdig met Spanje wisselen. Vervolgens werd Alexander Doom gelanceerd die in eerste instantie naar de leiding ging, maar deze plaats na wat gedrum weer aan Spanje moest afgeven.

Doom panikeerde niet en volgde Spanje op de voet. Bij het ingaan van de laatste bocht ging de AVR-atleet ten aanval. Hij ging op en over Spanje en wisselde als eerste met Jonathan Sacoor. Sacoor voelde de hete adem van Spanje, Nederland en Groot-Brittanië in zijn nek. Uiteindelijk moest hij enkel Spanje laten gaan. Manuel Guijarro slaagde erin een kloofje te slaan op onze landgenoot, maar met Kevin Borlée nog achter de hand was er nog niets gebeurd.

Borlée had de achterstand met Spanje na één ronde goedgemaakt en wachtte vervolgens geduldig af om een extra versnelling te plaatsen. Na de laatste bocht trok Borlée alle registers open. Spanje en Nederland kwamen nog redelijk dicht bij het goud, maar Borlée liet zich niet meer passeren. Na het zilver twaalf jaar geleden in Doha en het brons vier jaar geleden in Birmingham is het nu eindelijk de gouden plak. Met 3’06″52 bleef het Belgisch kwartet knap Spanje (3’06″82) en Nederland (3’06″90) voor. Hoedje af! Het levert België bovendien een derde plaats op in de medaillestand.

Wat had het gouden kwartet na afloop te zeggen? Dat hoort u hieronder:

De splittijden van de Belgian Tornados vindt u hieronder:

Julien Watrin: 46″40

Alexander Doom: 46″83

Jonathan Sacoor: 47″23

Kevin Borlée: 46″06