Michael Somers is 13de geworden op zijn eerste en meteen ook laatste WK in zaal. Het was al bijzonder knap dat Somers zich wist te verzekeren van een plaats in de finale van de 3.000m. De Belgische kampioen in het veld mocht dus eigenlijk al spreken van een geslaagd seizoen. Somers had moeite met het hoge tempo voorin en liep vooral in het tweede deel zijn eigen koers. Zijn tijd van 7’51″65 leverde hem net geen plaats op bij de beste twaalf van de wereld. Isaac Kimeli kon door een hamstringblessure niet van start gaan in deze WK-finale.

Voor het eerst hadden we twee Belgen in een finale kunnen hebben op een WK in zaal. Door een hamstringblessure bij Isaac Kimeli ging dat feestje helaas niet door. Michael Somers was zo de enige Belg in de finale van de 3.000m. Somers kon logischerwijs niet verrassen in de finale. Hij probeerde zich in de beginfase nog middenin het pak te positioneren maar werd al snel naar de staart van het peloton verwezen. Daar probeerde hij zo goed als mogelijk te volgen, wat lange tijd aardig lukte.

Toen de wedstrijd voorin helemaal losbarstte, moest Somers de rol lossen. De atleet van LYRA liet het hoofd echter nooit hangen en bleef voor elke plaats en elke seconde knokken. Het leverde hem uiteindelijk een mooie 13de plaats op in een tijd van 7’51″65. Het persoonlijk record van Somers bedraagt 7’48″72. De wereldtitel ging na een prangend sprintje uiteindelijk naar Selemon Barega. Met 7’41″38 bleef hij nipt zijn landgenoot Lamecha Girma voor.

Een reactie met Michael Somers kan u hieronder bekijken.