Ben Broeders is knap vijfde geworden op zijn eerste WK in zaal. En toch zal Broeders wellicht met een wrange nasmaak terugdenken aan deze polsstokfinale. Broeders kwam door spierkrampen namelijk niet meer tot springen na zijn eerste drie gelukte pogingen. Dankzij een vlekkeloos parcours tot en met 5m75 eindigde onze landgenoot toch nog bij de beste vijf van de wereld.

Ben Broeders heeft een uitstekend resultaat neergezet in de polsstokfinale van het WK indoor. De polsstokspringer van DCLA kende nochtans een moeizame aanloop naar dit kampioenschap. Broeders slaagde er vooraf maar niet in om de limiet te springen en testte begin maart ook nog positief op het coronavirus.

Broeders bewees vandaag dat hij zijn plaats in deze finale niet gestolen heeft. De nationale recordhouder begon namelijk heel overtuigend aan zijn competitie. Zowel 5m45 als 5m60 en 5m75 overschreed hij bij zijn allereerste poging. 5m75 was meteen ook een seizoensbeste prestatie. Door deze hoogte te overschrijden deed onze landgenoot een uitstekende zaak in het klassement. Slechts vier andere atleten sprongen in hun eerste poging over deze hoogte.

Op naar 5m85. Helaas liep het vanaf dan minder gesmeerd. Broeders begon tussen de sprongen door intensief te stretchen, wat al enigszins deed vermoeden dat er iets mis was. Zijn eerste aanloop op 5m85 werd meteen afgebroken. Ook bij de tweede poging kwam onze landgenoot niet tot springen. Spierkrampen in het hele lichaam bleken de oorzaak te zijn. Daardoor besloot Broeders zijn derde poging op te sparen en extra rust in te lassen. Vervolgens probeerde hij het op 5m90 nog eens. Ook dat leverde geen sprong op. Daardoor kon de polsstokspringer zijn kansen niet ten volle verdedigen, al is een vijfde plaats in de eindstand een méér dan verdienstelijk resultaat.

Een reactie met de nummer vijf in het polsstokspringer kan u hieronder bekijken: