Nenah De Coninck zet op 24-jarige leeftijd een punt achter haar topsportbestaan. De Coninck, die zich in 2015 tot Europees juniorenkampioene op de 400m horden kroonde, kreeg na de topjaren 2015 en 2016 af te rekenen met veel blessureleed. Na talloze revalidaties en operaties maakte ze haar terugkeer, maar hetzelfde niveau haalde de atlete van KAAG niet langer. In september vorig jaar gaf ze ook toe dat ze kampt met een eetstoornis, waarover ze het uitgebreid had in de podcast ‘Gérard & ik’. De atlete maakte op haar Instagram-pagina bekend dat haar hoofdstuk in de atletiekwereld geschreven is. 

Nenah De Coninck neemt afscheid van haar geliefde 400m horden. Dat maakte de atlete zelf bekend via Instagram met volgende woorden: “Het einde. Iemand zei me ooit ‘maak van jezelf een prioriteit’ en dat heb ik gedaan. 2007-2020, het was fantastisch. Merci allemaal. Tijd voor iets nieuws”. De Coninck kende haar grootste successen in 2015 en 2016. In 2015 was er onder meer een Europese juniorentitel in het Zweedse Eskilstuna en een Belgisch record in die categorie.

In 2016 nestelde de atlete zich in de top tien aller tijden en strandde ze op slechts zeven honderdsten van de Olympische Spelen in Rio. In datzelfde jaar haalde De Coninck de halve finales op het EK in Amsterdam. De atlete vertegenwoordigde ons land ook onder meer op een WK voor scholieren, WK voor junioren en EK voor beloften. De atlete sloot haar carrière op de lage horden af met een duik onder één minuut op de micromeeting van haar club KAAG op 13 september. Net voor die allerlaatste wedstrijd maakte de atlete bekend dat ze al jaren te kampen heeft met een eetstoornis. Haar verhaal maakte deel uit van de podcastreeks ‘Gérard & ik’ van Louise Carton die u hier kan beluisteren.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.